Palaa kohteeseen Palvelut

Asumispalvelut

Kodinomaista asumista ammattilaisten tukemana

Tarjoamme kodinomaista asumista päätalossa ja tuettua itsenäistymistä pihapiirin asunnoissa.

Polussa kunnioitetaan jokaisen asiakkaan omia arvoja ja voimavaroja. Niiden pohjalta yhdessä laaditaan tavoitteet, sekä tehdään suunnitelma. Palveluiden perustana toimivat Polun viihtyisät tilat ja henkilökunnan vankka kokemus sekä monipuolinen koulutus. Polun arjessa asukkailla on mahdollisuus osallistua kaikkeen arjen toimintaan. Meillä on asukkaiden kanssa yhdessä laaditut säännöt ja aikataulut tukemassa yhteisen arjen sujumista ja luomassa turvallisen kasvuympäristön. Lasten ja nuorten perheisiin pidetään säännöllisesti yhteyttä ja heitä tuetaan ottamaan käyttöön uusia toimintamalleja.

Meillä on 7 asumispaikkaa päätalolla, joissa lapset ja nuoret voivat asua avohuollon sijoituksena tai huostaanotettuina. Jokaisella asukkaalla on oma huone, jonka hän saa sisustaa mieleisekseen. Lisäksi meillä on isot yhteiset oleskelutilat ja tupakeittiö.

Samassa pihassa päätalon kanssa on itsenäistymisasuntoja, jossa nuoret pääsevät harjoittelemaan omaa elämää askel askeleelta avun ollessa vain muutaman metrin päässä. Itsenäistä asumista harjoittelevalle nuorelle on tarjolla monenlaista apua ja tukea, palvelut räätälöidään aina erikseen jokaiselle nuorelle yhdessä sosiaalityöntekijän kanssa.

Päätalolla ja itsenäistymisasunnoissa on mahdollista järjestää myös pysäytys- ja tutkimusjaksoja, sekä toteuttaa psykiatrisia konsultaatioita. Meillä palvelut pyritään aina mukauttamaan asiakkaan tarpeisiin mahdollisimman hyvin sopiviksi.